U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Vriendentuin

De VriendenTuinen zijn bedacht en opgezet door Stichting Landzijde samen met Stichting DOEN en de Voedselbanken Regio Noord-Holland. Het project werd financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Extra Trekking van de VriendenLoterij.

Wij hebben op de White Ranch een tunnelkas staan van ongeveer 10 bij 20 meter. Hierin hebben we bakken gemaakt, waarvan er een aantal op hoogt staan. Samen met onze hulpboeren telen wij groente voor de voedselbank in IJmond noord. Omdat er een groeiende aantal mensen afhankelijk is van de voedselbank en in deze pakketten weinig tot geen verse groentes bevatten, hebben wij gezocht naar een samenwerking met de voedselbank. De voedselbank van Ijmond Noord had hier wel oren naar en sinds zomer 2015 hebben we bijna elke week (tot de winterstop) verse groentes geleverd. We hebben zoal: Komkommers, sla, andijvie, bosuitjes, rode kool, boerenkool, paprika, sperziebonen, snijbonen, bloemkool en bospeen geleverd.

De oogst van 1 keer voor de voedselbankDe oogst van 1 keer voor de voedselbank

 

Het telen van de groentes doen we met behulp van de hulpboeren. Er wordt gezaaid, geplant, water gegeven, onkruid getrokken en geoogst. Sommige groentes worden nog netjes gebost, zoals de bosui en de bospeen. Andere worden helemaal klaar gemaakt, zoals boerenkool ritsen en snijbonen snijden. De hulpboeren vinden het dankbaar werk, het is nuttig werk en ze hebben iets voor een ander gedaan. Het werk in de kas is fiesiek werk, ze zijn lekker in beweging, en het is een zinvolle dagbesteding.

 

Overzichtsfoto kas 1Overzichtsfoto kas 1

Overzichtsfoto 2Overzichtsfoto 2

Overzichtsfoto 3Overzichtsfoto 3

Samen met de hulpboeren aan de werk in de kasSamen met de hulpboeren aan de werk in de kas