U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
 

Schooleducatie

 

Op onze biologisch melkveebedrijf geven wij schoolklaseducatie. Wij zijn een gecertificeerde educatieboerderij die getraind en ervaren is in het ontvangen van schoolklassen op de boerderij.

 

Met de klas de boer en boerin helpen met het werk op het land en in de stal. De frisse buitenlucht snuiven, koeien melken, leren over weidevogels, het boerenleven en beleven waar het eten groeit. Hoe mooi is dat? De boerderijeducatie is een dag belevend leren op de boerderij, om kinderen een reëel beeld te geven van de oorsprong van voedsel, de landbouw, de natuur en hun omgeving.

 

Waarom naar de boerderij?

Boerderijeducatie biedt veel meer dan een uitje met de klas. Op een educatieboerderij komen meerdere thema’s in samenhang bij elkaar: platteland, natuur, duurzaamheid, kringloop, voedsel, milieu, cultuur, water, zorg, beheer etc. De kinderen steken hun handen uit de mouwen op een educatieboerderij, mogen zelf proeven, ruiken, onderzoeken, ontdekken, ervaren en beleven, wat leidt tot kennis, bewustwording en waardering.

 

 

Met dank aan subsidie vanuit Provincie Noord-Holland en ZuivelNL kunnen scholen tegen lage kosten naar gecertificeerde educatieboerderijen voor een educatief lesprogramma.

De White Ranch kan de school twee verschillende educatie’s aanbieden. Een 4-uursprogramma en een 2-uursprogramma.

De 4-uursprogramma is voor scholen die in LaagHolland liggen. Voor dit programma vragen we een eigen bijdrage van € 50,- per klas. Dit is een programma vanaf groep 3 t/m 8. Het bezoek duurt 4 uur van 10 tot 14 uur met lunchpauze (andere tijden in overleg)

 

LaagHolland GebiedLaagHolland Gebied

De 2 uursprogrammais voor alle scholen. Dit programma heeft geen eigen bijdrage en is geschikt voor groep 5 t/m 8.

 

Wij geven boerderijeducatie op maandag en woensdag. (de andere dagen zijn wij met onze zorgboerderij open)

 

Laat de kinderen kleding aan trekken die tegen een stootje kunnen en eventueel een beetje vies kunnen worden, zodat ze zich vrij kunnen voelen op de boerderij.

 

Heeft u vragen, intresse of graag een bezoek boeken? Mail dan naar whiteranch@hotmail.nl