U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Rustpunt
Rustpunten zijn pauzeplekjes voor recreanten, te vinden langs fiets en/of wandelroutes, op boerenerf of bij particulier op het platteland. Elk rustpunt is een gastvrij en uniek plekje, ieder is welkom om uit te rusten, de meegebrachte boterham op te eten, de elektrische fiets op te laden of gebruik te maken van de toilet. Op bassis van zelfbediening kan men koffie of thee zetten tegen een kleine vergoeding die in een geldpotje of spaarpot gaat.
Hiervoor is op elke rustpunt aanwezig een picknicktafel, prullenbak, waterkoker, Senseo apparaat en ingrediënten om zelf uw koffie, thee of limonade te maken. 
Een fietspomp en reparatiesetje ontbreken niet en er is een stopcontact om de elektrische fiets op te laden.
Voor aan de weg staat een bord.
We zijn alleen geopend als dit bord is voorzien van het tekstbordje “open” en de koffie etc… staat in de kantine.In Laag Holland zijn er ca. 40 Rustpunten op het platteland, daar geen horeca in de buurt is en een pauzeplek tijdens de wandel- of fietstocht juist gewenst is.
In Nederland zijn er inmiddels ca. 550 Rustpunten, Dit aantal is nog steeds groeiende. Op www.rustpunt.nu  vindt u een overzichtskaart van Nederland met alle rustpunten erop. En daarnaast een digitale fietsrouteplanner waarmee op een eenvoudige wijze een route uit te stippelen is langs de rustpunten.