U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Geiten

Op de boerderij melken wij Nubische geiten, Toggenburger geiten, Witte melkgeiten en Bonte geiten. De geiten kunnen naar buiten toe. Ze vinden het vaak lekker om binnen te liggen. Vooral met nat weer willen ze niet naar buiten.

 

De Nubische geit is het grootste geitenras te wereld. De geit heeft een lange slanke nek, staat recht op zijn poten en heeft een fors lichaam. De Nubische geit ras komt oorspronkelijk van de zanderige vlaktes in Afrika. Ze hebben hangoren, zodat er tijdens een zandstorm geen zand in de oren komen. De neus van een Nubische geit is gebogen. Deze geiten zijn heel rustig, geen echte klimmers en zeer geschikt voor bijvoorbeeld een kinderboerderij. Wij vinden de Nubische geiten een erg leuk ras. Ze zijn erg rustig en een hoog aaibaarheidsgehalte. 

 

Ze zijn gewoon grapigZe zijn gewoon grapig

Nubische geiten zijn erg kindvriendelijk. Hier Nick met jonge geitjes.Nubische geiten zijn erg kindvriendelijk. Hier Nick met jonge geitjes.

 

De melk van Nubische geiten hebben een goede vet/ eiwit gehalte, waardoor deze melk erg geschikt is om kaas en yoghurt van te maken. Maar omdat we meer melk nodig hadden hebben we nu ook andere rassen lopen. Het is een mooi gemengd koppel met van alles wat. De meeste geiten zijn wel raszuiver.

Naast Nubische geiten hebben we ook de Bonte geit: 

De Witte melkgeit:

De Toggenburger: 

 

Met de geiten doen wij ook mee met geitenshows. Hier wordt gekeken naar hoe de geit eruit ziet en of onder andere de raskenmerken duidelijk zijn. 

 

 

Wij gebruiken de melk om te verkopen als rauwe geitenmelk aan de consument. Verder maken we van de melk rauwmelkse kaas, geitenkwark en saladekaas. Deze producten zijn te koop in onze zelfbedieningswinkel.

 

Ons eerste geitenkaasjeOns eerste geitenkaasje