U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De eenden


We hebben een 4 eenden weitjes. Hier lopen onze Streicher eenden, witte kwakertjes, Indische loopeenden (fles eenden) en Carolina eenden.

De Streicher eenden zijn vlees eenden, maar die worden bij ons gefokt voor tentoonstellingen. Het zijn de eenden van onze oudste zoon Thijs. Hij heeft op tentoonstellingen al meerdere keren prijzen gewonnen met zijn eenden.

 

De Carolina eenden hebben we in 2 kleurslagen, wildkleur en zilver. Deze eenden zijn van Lisa en we hopen dat zij ook goed gaat draaien op de tentoonstellingen, want in het najaar 2016 gaat ze voor het eerst meedoen.  

Carolina eenden zilver en wildkleurCarolina eenden zilver en wildkleur

de Kwakertjes en Indische loopeenden hebben we voor de fun. Loopeenden hebben als eigenschap, dat ze leverbot slakjes erg lekker vinden. Deze slakjes zijn weer schadelijk voor de koeien en geiten. De Kwakertjes beginnen gelijk te kwaken als je in de buurt kom. Verder doen ze niemand kwaad.

 

De eendenverblijvenDe eendenverblijven

 Deze eenden leggen ook eieren en af en toe broeden we er een paar uit. De eendenkuikens noemen we in het Zaans "pulletjes".

Eendje begint al het ei stuk te maken.Eendje begint al het ei stuk te maken.

Eendje komt bijna uitEendje komt bijna uit

 

Eindelijk uit het eiEindelijk uit het ei

even opdrogen en tadaeven opdrogen en tada