U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De dieren

Wij hebben verschillende dieren op het bedrijf. Zo hebben we:

- Koeien

- Geiten

- Kippen

- Eenden

- Honden

- Katten

(Klik op het dier en lees over onze dieren)

Ook hebben wij elk jaar veel boeren zwaluwen rond het erf. In de open veld schuur maken ze vaak nesten onder de zolder. Soms wel 5 nesten op een rij.

BoerenzwaluwnestBoerenzwaluwnest

 

In de weilanden broeden er weidevogels, zoals de Kieviet en de Grutto. Dit vinden we erg leuk, omdat de weidevogels met uitsterven bedreigd worden. Hierom hebben we stukken land, waar we laat op gaan maaien, zodat de weidevogel hier in alle rust kan broeden. Als we een stuk land gaan maaien, kijken we ook eerst of er nesten liggen en als er een nest ligt, maaien we er omheen. hierdoor kan het zijn dat er plukken gras blijven staan op een gemaaid land.

 

Kievietnest
Kievietnest

 

Ook verschillende bijensoorten worden met uitsterven bedreigd. Hiervoor hebben we een insektenhotel gebouwd in de moestuin.

 

InsektenhotelInsektenhotel

 

In de Veldschuur leeft er al een aantal jaren een steenuil. Er hangt een nestkast in de veldschuur, maar deze is nog niet in gebruik genomen voor het broeden. We hopen dat we er ooit een nestje in krijgen.

 

KerkuilKerkuil

 

Wij zorgen dus niet alleen voor onze eigen dieren, maar houden zoveel mogelijk rekening met de wilde dieren.